Praktik med fokus på mennesker, kulturmøder og mellemfolkelig forståelse

Kunne du tænke dig at være en del af en NGO, der arbejder med mellemfolkelig forståelse gennem udveksling? Som praktikant hos YFU får du masser muligheder for at udfordre dig selv og udvide dine kompetencer!

Er du nysgerrig på, hvordan udveksling kan være med til at skabe en fredeligere verden? Og har du lyst til at lære mere om, hvordan man fra den administrative side understøtter læringsprocesser og kulturmøder, koordinerer frivilligt arbejde og agerer i en internationalt forankret organisation? Så glæder vi os til at høre fra dig. Fortæl gerne lidt om, hvem du er, hvordan et praktikophold hos os spiller ind i din dannelsesrejse og hvad du har lyst til at tilføre fællesskabet.

Om praktiken

Praktikken er for dig, der har lyst til at arbejde med unge og interkulturel forståelse og blive en del af et fællesskab med fokus på fredsskabende aktiviteter, der i høj grad bygger på frivilligt arbejde. Du får forståelse for Sekretariatets rolle som facilitatorer, og kommer til at arbejde sammen med en masse frivillige, så dine kolleger skifter fra opgave til opgave.


Sekretariatet og det administrative arbejde er en essentiel brik i faciliteringen af kulturmøder. Vi løfter en række af de vigtige processer i tæt samarbejde med den frivillige organisation. Det er os, der holder trådene samlet og har den daglige dialog med programdeltagere og partnerorganisationer. Det er også os, der er bindeled for de frivillige, som bl.a. løfter den uddannelsesmæssige gren, afholder kurser og workshops, og organiserer det lokale foreningsliv.


Du kommer derfor til at løfte en bred vifte af opgaver, herunder både administration, kommunikation og koordination af frivillige. Vi er åbne overfor dine ønsker og ideer, og forventer, at du også er åben overfor både rugbrødsarbejdet og de interkulturelle foreningsoplevelser. Du bliver en vigtig del af vores fællesskab og får rig lejlighed til at lære og udvikle dig.


Du får indblik i Sekretariatets og foreningens forskellige funktioner, sparring og feedback på dit arbejde, fleksibilitet, tillid og frie rammer til din opgaveløsning, hensyntagen i eksamensperioder, masser af personlig og faglig udvikling, samt deltagelse i sociale arrangementer. Praktikken hos YFU afspejler den alsidighed, der er i foreningslivet, så du kommer bl.a. til at arbejde med:

  • Kommunikation internt i foreningen, til programdeltagere, til kommende studenter og værtsfamilie og til partnerlande.
  • Administrative opgaver, der fx handler om vores medlemsdatabase, udsendelse af medlemspost, copy/paste af informationer mellem systemer, der desværre endnu ikke taler samme sprog, osv.

  • Koordinering af og mellem frivillige på specifikke projekter og arrangementer, fx uddannelsesweekender, og hjælpe de frivillige med at løfte nogle af de praktiske og administrative opgaver, der findes i forbindelse med de udgående og indgående programmer.
  • At udbrede kendskabet til foreningens virke, fx gennem deltagelse på messer og informationsmøder.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i fællesskabet og lære dig at kende, så vi sammen kan styrke din og vores udvikling og dannelse. Vi glæder os til at blive udfordret og også udfordre dig, så vi kan spille hinanden bedre. Og så glæder vi os også til at få løftet nogle af de mange opgaver, der ligger på dit skrivebord og venter på dig

Mere om praktik hos YFU

Praktikperioden er en studiepraktik i efterårssemestret 2022. Starttidspunkt og længde på praktikperioden kan tilpasses dit studie.
Arbejdstiden ligger oftest i hverdagene mellem kl. 9.00 og 16.30. Du skal dog forvente, at der vil være rejsedage på tværs af Danmark og at aften- og weekend arbejde vil forekomme, da vores frivillige som oftest mødes, når de har fri.

Hos YFU respekterer vi, at du selvfølgelig også skal have tid til eventuelle studieopgaver og eksamener. Du vil få tildelt en mentor, der løbende vil holde 1-til-1 samtaler om mål, opgaver og trivsel.

Dit arbejdssted kan være kontoret i Nivå (Sjælland), hvor Sekretariatet holder til, eller Huset i Tommerup (Fyn), som er foreningens hjerte.
Praktikken er ulønnet og 37 timer pr. uge i en periode på 4-6 måneder efter aftale.

Kort om YFU

YFU er en verdensomspændende organisation, der i mere end 70 år har skabt rammerne for udfordrende, lærerige og spændende udvekslingsophold for unge mennesker. Vi arbejder med modige 15-18-årige, der rejser ud på det, der for langt de flestes vedkommende er den største udfordring i deres liv. Samtidig arbejder vi med ekstremt gæstfrie værtsfamilier, der, uden kompensation, åbner deres hjem og hverdag for et ungt menneske gennem et helt år. Sidst men ikke mindst arbejder vi med en stor gruppe dedikerede frivillige, der brænder for udvekslingstanken og for at give deres oplevelser videre til andre.

Ansøgning

Hvis du har spørgsmål til praktikpladsen, er du meget velkommen til at skrive til Sekretariatsleder Mads-Erik Schiønnemann på mes@yfu.dk
eller ringe på 71990227.

Din ansøgning inkl. CV sender du til job@yfu.dk. Vi indkalder løbende til samtaler og ansætter, når vi finder den rette kandidat.

Vi glæder os til at høre fra dig!