Jobopslag - Programansvarlig for udrejsende udvekslingsstudenter

Arbejdssted: Nivå eller Tommerup St. hjemmearbejde kan forekomme

Stillingen som programansvarlig er en Fuldtidsstilling

Vil du være med til at skabe rammerne for at modige unge mennesker trygt kan rejse ud på spændende og udviklende udvekslingsophold? Hos udvekslingsorganisationen YFU Danmark søger vi netop nu en programansvarlig, der kan tage hånd om de udrejsende studenter og deres forældre, fra de søger om at komme på udveksling til de drager afsted på deres livs udfordring.

Hvert år skaber YFU Danmark mulighed for at en række unge danskere i 15-18-års alderen kan komme et år på udveksling. Under året bor studenter i lokale værtsfamilier og går på lokale skoler, og målet er, at de unge mennesker bliver integreret i en almindelig hverdag og får en indgående forståelse for værtslandets kultur. For de unge mennesker (og for deres forældre) er udvekslingsåret både den vildeste oplevelse og den største udfordring i deres unge liv, og det kræver stort mod at turde rejse ud på den måde. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer, at studenterne rejser afsted med den rette motivation, at alt information til dem er tydelig og komplet, at de er grundigt forberedte på, hvad de går ind til, samt at de bliver integreret i et netværk, der vil støtte dem undervejs. Det er her du som programansvarlig kommer i spil.

Stillingen som programansvarlig

Som programansvarlig er du – med støtte fra sekretariatskollegerne og foreningens engagerede frivillige – medansvarlig for hele processen fra vi modtager ansøgninger fra de unge mennesker og indtil de kommer hjem og udvekslingen evalueres. Arbejdet består primært i at servicere studenterne med information, administration og vejledning. Derudover består arbejdet af at koordinere med de mange frivillige, der bidrager til arbejdet med studenterne på forskellig vis.

Du skal have flair for at skabe gode, troværdige og tillidsfulde relationer til både unge mennesker og deres forældre. Vi forestiller os, at du selv har erfaring med internationale udvekslingsoplevelser og det er en fordel, hvis du allerede har kendskab til foreningen YFU og vores programmer.

Det er afgørende, at du er, og fremstår, troværdig, og du skal være i stand til at holde styr på administrative processer og at kommunikere tydeligt, korrekt og engagerende.

Da vi er en del af et stort internationalt netværk, er gode engelskkundskaber en klar fordel, og du skal have mod på at samarbejde med både unge og ældre frivillige. Det er vigtigt, at du er en initiativrig selvstarter og tager ansvar for, at alle ansøgere og deres forældre får en god og tryg oplevelse.

Kort om YFU

YFU er en verdensomspændende organisation, der i mere end 70 år har skabt rammerne for udfordrende, lærerige og spændende udvekslingsophold for unge mennesker. Vi arbejder med modige 15-18-årige, der rejser ud på det, der for langt de flestes vedkommende er den største udfordring i deres liv.

Samtidig arbejder vi med ekstremt gæstfrie værtsfamilier, der, uden kompensation, åbner deres hjem og hverdag for et ungt menneske gennem et helt år.

Sidst men ikke mindst arbejder vi med en stor gruppe dedikerede frivillige, der brænder for udvekslingstanken og for at give deres oplevelser videre til andre.

Praktisk om stillingen

Arbejdssted: Nivå eller Tommerup St. - mulighed for hjemmearbejde

Stillingen som programkoordinator er en fuldtidsstilling.

Arbejdstid

Arbejdstiden er på 37 timer om ugen. Der vil forekomme aftenmøder og eventuelt weekend-arrangementer. Arbejdsstedet vil være på et af vores kontorer, enten i Nivå i Nordsjælland eller i Tommerup St. på Fyn. Der vil være mulighed for hjemmearbejde.

Tiltrædelse

Tiltrædelse er snarest muligt. Sidste frist for ansøgning er 19. november. Vi forventer at afholde samtaler i uge 47 og 48.

Ansøgning, CV og eventuelt øvrige dokumenter sendes til job@yfu.dk

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte vores sekretariatsleder, Mads-Erik Schiønnemann på  mes@yfu.dk eller 71990227

Vi glæder os til at høre fra dig!
De bedste hilsner,


YFU Danmark